Lunch hos "Gårdskocken", Karsta gård

Torsdagen den 9 juni 2022

  • "Gårdskockens" restaurang på Karsta gård i genuin 1800-tals stenlänga. Tidigare suggstall. Foto IL

... träffades 50-talet Willbattingar på Karsta Gård, en utgård till Karsholm, för att tillsammans avsluta vårterminen med gemensam lunch på ”Gårdskocken” restaurang. Krögarparet Marcus & Rebecka som sedan två år driver restaurangen, har som motto att erbjuda måltider i en lantlig miljö och servera sina gäster närodlat och närproducerat från grunden. Den välsmakande lunchen inmudigades i en av de gamla byggnaderna på gården. Enl uppgift f.d. suggstallet.

Efter måltiden hälsade Fredrik Treschow, godsägare och slottsherre oss välkomna till  Karsholm och Karsta gård, beläget gammal kulturbygd i gränslandet mellan slätt och skogslandskap intill Oppmanna- respektive Råbelöfssjön.
Egendomen omfattar drygt 2 130 ha mark och en del av Oppmannasjön. Jaktverksamhet väger tungt. Här kan du läsa mera om egendomens olika verksamheter

Fredrik berättade att Sveriges nyaste Jaktiabutik finns på Karstad gård sedan augusti 2021. Det är Nordöstra Skånes Jaktskytte på Karstad Gård som nu blir en fullsorterad Jaktiabutik med skjutbiograf. Vi erbjuder nu jägare och skyttar möjlighet att träna på jaktsituationer med skarp ammunition med sina egna vapen och även att testskjuta olika vapen innan köp mot såväl rörliga som statiska mål.

Marianne tackade Fredrik T för uppskattad presentation och applåd. Slutligen önskade föreningens ordförande Christina, oss alla en trevlig sommar. För flera av oss finns stor "risk" för återbesök på Gårdskocken.

Innan vi satte oss i bilarna för hemfärd var det många som passade på att besöka den välsorterade jaktbutiken strax intill.

Se även bildgalleri

/IL