Möten och sammankomster januari - september 2012

Referat från årsmöte, månadsmöten och andra sammankomster under januari - september 2012. Längst ner på sidan efter referaten finns en länk att klicka på för bilder.

Årsmöte i SPF klubb 67 Tomelilla

Ordföranden Tage Andersson inledde årsmötet med att hälsa dagens gäster välkomna. Det var Britt Jönsson och Kent Sandberg från Färs och Frosta Sparbank som informerade om bl.a. investeringssparkontot. Lars Lind från Swedbank Juristbyrå informerade om vad´som är viktigt att tänka på innan sjukdom eller olycka drabbar en.

Sen tog Ida Nilsson över och informerade om sin nystartade mäklarfirma Bostad Idá Fastighetsförmedling. Hon berättade även hur bostadsmarknaden ser ut idag i Tomelilla.

Årsmötesförhandlingarna började sedan med att ordföranden hälsade två nya medlemmar välkomna. Därefter hölls parentation över 7 medlemmar som avlidet under året. Ljuständning och namnuppläsning följdes av en tyst minut. Under 67-sångarnas ledning sjöngs sen psalmen Härlig är jorden.

Val till styrelsen förrättades därefter och utföll enligt följande. Ordföranden Tage Andersson hade efter många år som ordförande avsagt sig omval och till ny ordförande valdes Laila Ljungblad. Övriga styrelseledamöter blev Anna Greta Andersson, Hanna-Karin Persson, Gunnel Andersson och nyval av Kent Persson. Suppleanter blev Maj-Britt Stridh, Christer Rasmusson och nyval av Bertil Björklund. Vidare förrättades val till olika funktionärsposter i föreningen ( se hemsidan www.spfklubb67-tomelilla.se).

Årsavgiften för 2013 fastställdes till 200:-.

En motion förelåg gällande att Asta Andersson utses till hedersmedlem i föreningen. Styrelsen och årsmötet biföll motionen.

Efter förhandlingarna avtackades de avgående ledamöterna. Den avgående ordföranden Tage Andersson avtackades med en blomsterbukett och en lång applåd. Sen förevisade Christer Rasmusson den nya hemsidan och informerade om senaste nytt angående programbladet och KPR.

Därefter avslutades mötet med lotteridragning och Nationalsången.

Månadsmöte 29 mars

SPF Klubb 67 i Tomelilla höll sitt månadsmöte den 29 mars i Folkets Park. Ordföranden Laila Ljungblad hälsade 85 medlemmar välkomna, och mötet började med parentation över en avliden medlem. Därefter överlämnade hon ordet till Sven Erik Pettersson som berättade och visade bilder från sina många resor i Afrika. Det var fina natur- och djurbilder. Han avtackades med en blomsterbukett. Sedan kom Ingrid Ehlin Johansson från Piggehlin, Barnens Resebyrå och informerade om sitt företag. Hon ordnar resor för far-och morföräldrar som vill resa med barn och barnbarn.

Efter kaffet blev det information om olika kurser och medlemsnytt samt trivselträffar. Ordföranden hälsade 6 nya medlemmar välkomna till föreningen innan 67-sångarna tog vid och fick alla att sjunga med i allsång. Mötet avslutades med lotteridragning och Nationalsången.

Månadsmöte 26 april

SPF Klubb 67 i Tomelilla höll månadsmöte den 26 april i Parken. Det var 55 medlemmar som samlats för månadsmötet, som inleddes med parentation över en avliden medlem och en tyst minut. Ordföranden hälsade sedan Ronny Holmberg välkommen. Han berättade om Nordisk Mytologi bl.a. berättelser från Eddan och visade tavlor han målat som föreställde de olika gudarna och som hörde till berättelserna. Han fortsatte med att berätta om tomtar, vättar och troll och folktron förr. Han avslutade med att spela gitarr och sjunga folkvisor.

Efter kaffet och räkmackan följde information om kurser och aktiviteter. Vi börjar spela Boule på Odenplan måndagen den 30 april kl. 14,00. Promenader utgår som vanligt varje tisdag kl. 13,00 från Kyrkans parkering. Ordföranden hälsade sedan tre nya medlemmar välkomna och Christer Rasmusson informerade att om intresse finns kan det startas en kurs om digital fotografering. Sen blev det frågesport som blev en ganska jämn kamp mellan tre lag. Efter dragningen i lotterierna avslutades mötet med Nationalsången.

Månadsmöte 31 maj

Månadsmötet hölls denna gång i Församlingshemmet och hade samlat 110 medlemmar. Efter att ordföranden hälsat välkommen hölls parentation och en tyst minut för två avlidna medlemmar.

Sen hälsades John Pohlman och hans basist Sten Olof Olsson välkomna. De underhöll med trevlig musik och John berättade bl. annat om sin tid som meteorolog på TV. Han gav även en historisk tillbakablick på hur vädret rapporterades förr. Hans berättelser framkallade många glada skratt.

Efter kaffet informerade Hanna-Karin Persson om olika förslag på studie/kamratcirklar som man kan delta i.

Nationaldagen samlas medlemmarna i SPF vid Kommunhuset kl. 11.45 för att gemensamt gå till Torget. Den 14 juni går en resa till Kullabygden och det finns ett fåtal platser kvar. Anmälan till Hanna-Karin.

Mötet avslutades med dragning i lotterierna och Nationalsången.

Dans i Spjutstorp 1 augusti

Onsdagen den 1 augusti 16.00-20.00 stod Tomelilla SPF,Klubb 67 för inbjudan till sommardans på Bäckavallen i Spjutstorp. Trots deltagarantalet, enbart ca 60 st, rådde god stämning. Det vackra vädret, medhavd egen kaffekorg och med ryckande fin musik som Sven-Åke gav upphov till gjorde att deltagarna flitigt rycktes med i dansen.
/Hanna-Karin Persson

Månadsmöte 30 augusti

SPF klubb 67 i Tomelilla höll månadsmöte den 30 augusti i Parken. V. ordf. Kenth Persson öppnade mötet och hälsade ett femtiotal medlemmar välkomna. De hade samlats för att bl.a. höra Ricard Persson sjunga och spela gitarr. Han delade ut textblad så att alla kunde önska sånger och sjunga med. Han ledde allsången med bravur.

Efter kaffet informerade Hanna Karin Persson om höstens kurser och aktiviteter. De som är intresserade kan vända sig till henne för mera information. Christer Rasmusson berättade om en kurs i digital fotografering som kan startas om tillräckligt många anmäler sig. V. ordf. informerade om att distriktet fått en ny ordförande som heter Gunnar Bengtsson.

Sedan vidtog programmets sista punkt som var Bingospel.

Månadsmöte 27 september i Teaterhallen

Mötet öppnades av ordf. Laila Ljungblad. Efter godkännande av dagordning och val av justeringsmän hälsades Carita Nilsson från Seniorshopen Sjöbo välkommen för att leda 6 mannekänger från Klubb 67, 4 damer och 2 herrar inför ca 60 deltagare. Mannekängerna visade var och en upp 3 olika omgångar av klädesplagg som Carita som speaker noggrant och trevligt presenterade för publiken. Höstens färger och skiftningar gick i orange, brunt, cerise och vinrött.Lila, svart, grått och vitt fanns bl.a. också med i färgskalan. Efter visningen avtackades mannekängerna och Carita med var sin vacker ros.

Efter kaffepausen drog publiken in i Caritas klädesrum. Det rådde god försäljning. September och mars är de bästa månaderna har Carita märkt när hon åker runt för att förevisa och locka till klädinköp.

Därefter vidtog fortsättning av dagordningen. .Bl.a.påminnelse om Digitalfotokurs som börjar 17 okt.med 5 onsdagar i följd kl.18.45 -20.45 ca. på biblioteket i Tomelilla. Ledare: Christer Rasmusson.

Till underhållningsgruppen valdes 2 medlemmar som tillsammans med 3 styrelsemedlemmar ska försöka få fram ett gott utbud av underhållning och resor för föreningen. Ordf. presenterade en del förslag som medlemmarna fick tycka till om.

Lotterier och dragning följde därefter. Ett särskilt jubileumslotteri har påbörjats.Vinsten är en tavla som en av medlemmarna skänkt.

Tack för en trevlig eftermiddag. Nationalsången avslutade mötet.

Kyrksöndag 30 september i Församlingshemmet

Ordförande Laila Ljungblad hälsade välkommen.

Medverkande:Mariakören, kombinerad kör och teatergrupp med ungdomar under ledning av Åsa Holmqvist och Susanne Berg. Kyrkoherde Tomas Svensson höll en betraktelse kring Mikaelidagen ur Danielboken som tillkom ca.167 f.Kr. Mariakören uppförde genom tal och sång temat om Daniel i lejongropen. Kyrkoherden varvade sin betraktelse med Mariakören som bl.a. sjöng: Kärleken i livet är ljus för oss. Kyrkoherden framförde ett stort tack till de medverkande som han även förde en trevlig dialog med. Psalmer som sjöngs unisont av ca.60 deltagare: Ps.6, 333 och 259.

Trosbekännelsen och Välsignelsen avslutade andakten. Kollekt togs upp till Svenska kyrkan i utlandet som finns på 42 ställen i världen. Besöksfrekvensen i dessa kyrkor är en miljon årligen.

Eftermiddagskaffet med goda kakor lät sig väl smaka som avslutning.

Till bilder från mötena

Tillbaka till överst på sidan