Rostock Julmarknadsresa 7-8 december

Denna resa blev tyvärr inställd

OBS Denna resa blev tyvärr inställd

Kiviks Taxi, SPF Brösarp, SPF Kivik, SPF Simrishamn, SPF Smedstorp och SPF Tomelilla bjuder in till en trevlig julmarknadsresa. Följ med på en prisvärd resa till en av Tysklands största och trevligaste julmarknader, och kombinera tysk julstämning med inköp av diverse ”juldrycker” på den välsorterade Bordershopen i Rostock.

Dag 1, 7/12. Avresa från Österlen tidig morgon. Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och på snabba danska motorvägar, med stopp för morgonkaffe med frukostbulle, tar bussen oss ner till Gedser. Klockan 11.00 avgår färjan till Rostock, överfarten tar 2 timmar och det är gott om tid shoppa och äta lunch ombord. 13.00 lägger båten till i Rostock och vi åker direkt in till vårt mycket centralt belägna hotell, det 4**** Pentahotel Rostock som ligger mitt i Rostocks historiska stadskärna.

Resten av dagen tillbringar vi på den stora och trevliga julmarknaden som vi hittar precis utanförr hotellet. Det finns också en historisk julmarknad alldeles i närheten som vi inte får missa. På kvällen avnjuter vi en gemensam middag som ingår i resans pris.

Dag 2, 8/12. Utvilade vaknar vi upp efter en natt i de sköna hotellsängarna och avnjuter en stor tysk frukostbuffé. Även denna dag har vi möjlighet att besöka julmarknaden och de trevliga tyska varuhusen i stadens centrum. För de som vill börjar vi dagen med en intressant guidad rundtur i den vackra stadskärnan. På eftermiddagen lämnar vi Rostock och besöker den välsorterade och prisvärda bordershopen utanför färjeläget. Här finns möjlighet att inhandla diverse jul och även andra drycker i denna klassiska gränshandelsbutik. Färjan till Gedser i Danmark med gott om tid att äta ombord. På snabba danska motorvägar och via Öresundsbron är vi tillbaka igen på Österlen på kvällen. Efter ett par dagar med mycket julstämning och trevliga stunder tillsammans med glada medresenärer, och med diverse tyska juldelikatesser i bussens bagage.

Resans pris: 2250:-    Enkelrumstillägg: 505:-    

I resans pris ingår: Bussresa i bekväm helturistbuss, bro- och färjeöverfarter, övernattning med del i dubbelrum med halvpension, kvällsmiddag exklusive dryck och frukostbuffé. Guidad rundtur med svensktalande lokalguide. Frukostfika från bussen dag 1 och kvällsfika dag 2, resemoms, samt mycket nöje och trevlig samvaro.

                                                            Vi åker med