Vatten- och ölriket Kristianstad

”Vatten och ölriket Kristianstad”

Tisdagen den 23 augusti 2022

OBS! RESAN ÄR GENOMFÖRD!

Kiviks Taxi, i samarbete med SPF Kivik, SPF Brösarp, SPF Smedstorp och SPF Tomelilla bjuder in till en trevlig resa till ”vatten och ölriket Kristianstad” tisdagen den 23 augusti 2022. Res med på ännu en trevlig SPF resa och umgås med trevliga medresenärer.

Vi åker från Österlen på morgonen och styr mot nordost och dagens första upplevelse blir med Stora Safaribåten som på Helge Å tar oss med härlig tur i Kristianstad Vattenrike. Ombord serveras vi också kaffe med fralla.

Efter båtturen besöker vi det vackra Naturum, där vi på egen hand kikar runt i den intressanta utställningen om Vattenriket Kristianstad.

Dags för lunch som vi avnjuter på Kristianstads bästa lunchrestaurang Smaca, beläget mitt i stan. Dagens lunch med bordsvatten och kaffe med något sött är det vi serveras här.

Mätta och belåtna lämnar vi vattenriket Kristianstad och styr mot ölriket Kristianstad, idag i form av Charlis Brygghus vid Trolle Ljungby slott och gods. Här upplever vi ett högklassiskt mikrobryggeri där vi både får se och lära oss mycket om hur man brygger öl, och givetvis blir det provsmakning av några av de många ölsorter som här produceras. Här finns även möjlighet till inköp. (Dock ej starköl)

På vackra vägar åker vi sen på Humleslingan runt Ivösjön och stannar till på Humletorkan för att avnjuta eftermiddagskaffe med hembakat i deras trevliga café.

Dags för hemresa och efter en dag med många trevliga upplevelser beräknas vi vara åter på vårt kära Österlen tidig kväl

Pris: 1000:-
I priset ingår bussresa, båtresa, förmiddagskaffe med fralla, besök på Naturum, lunch med dryck & kaffe, visning & ölprovning, eftermidagskaffe med kakor, resemoms och mycket nöje.

Välkommen med din anmälan, begränsat antal platser, först till kvarn… Sista anmälningsdag är den 20/7.

Betalas senast den 23 juli till Bankgiro 5705-1237, Kiviks Taxi AB, ange namn och Vattenriket 23/8 på betalningen.

Vi åker från:
07.00 Tomelilla Lidl
07.20 Smedstorp Medborgarhuset
07.35 Vitaby, Medborgarhuset
07.50 Kivik, Torget
08.05 Brösarp, Vägstationen

Anmälan senast den 20 juli till: Lill Sallstedt, tel/sms: 073-70 70 757, epost: lill@sallstedt.se

Vi åker med