Höstvandring

Sveriges vackraste hôla

En torsdag i början av september samlades 35-talet medlemmar i Ardala för samåkning till Resville för en liten promenad.

Några av deltagarna anländer.

I Resville tog Ulla-Brita Paulsen emot och berättade om byn, kvarnarna, lönnkrogen och mycket mer. Byn blev en gång kallad "Sveriges vackraste hôla" av journalisten och kåsören Ingvar Kjörk, som hade sin bostad här. Det var vackert.

Ovan ses vattenfallet och Resville kvarn, en av tidigare sju kvarnar, som låg i och i anslutning till byn. Lägg märke till blomsterprakten.

Här ses den gamla bron över ån Flian, en vacker och bastant stenvalvsbro. Trafiken mellan Jung och Lidköping går nu för tiden över en betongbro något hundratal meter bort.

Här är deltagarna på väg till den gamla kyrkplatsen, belägen på en liten höjd. Här kan man se stenar som märker ut var kyrkan stått. Här finns också en klockstapel som skymtar på bilden.

Något som man såg vid nästan alla hus på vår vandring var dahlior i olika färger. Det var en verklig blomsterprakt vid den här årstiden.

När deltagarna hade promenerat runt i byn och upp på ett par höjder återsamlades man i kvarnens andravåning. Nu smakade det gott, det man hade med sig i sin  kaffekorg.

 

Text o bilder: Leif B