Midsommarträff

Vinkölsgården 20 juni

I midsommarveckan anordnade SPF Seniorerna Ardala en träff i Vinkölsgården med drygt 70 deltagare. Jan-Erik Wennerbert hälsade välkommen och vände sig särskilt till dagens underhållare, Gillis Hellberg, och bjöd sedan till bords.

 

På menyn stod sill och potatis och annat som hör midsommar till. Den traditionella midsommarmaten smakade gott.

 

I pausen mellan mat och kaffe med tårta underhöll Gillis Hellberg. Han berättade om "Humor i allmänhet och västgötsk i synnerhet". Ett framförande som började med ett par historier från Norge och Finland och sedan en exposé genom Sverige med många exempel på hur humorn ter sig i olika landskap. Slutligen fick man höra flera historier om hur skaraborgarna hanterar dråpliga situationer. Det var ett framförande som lockade till många skratt och spontana applåder. Jan-Erik Wennerbert tackade för den trevliga underhållningen följt av mera applåder.

Efter kaffet förrättades dragning på lotterierna och sedan lämnade Leif Bertilsson lite allmän information om nya begreppet "Framtidsfullmakt" mm. I samband med någon träff under hösten kommer mera information om detta.

Avslutningsvis läste Elsa Hovmark Svensson upp ett tack från Ardala GoIF för pensionärernas hjälp och engagemang  i samband med årets ungdomsturnering Junicupen. Hon tackade också kommittén för ett trevligt arrangemang och detta följdes av applåder från deltagarna.