Aktiespararna på besök

Månadsträff i oktober

Vid träffen i oktober kunde Carl-Olof Carlsson hälsa 50-talet medlemmar välkomna, varav några var med för första gången. Han hälsade också välkommen till Christer Grönberg och Lars-Erik Höök, som båda representerade Aktiespararna. 

Christer och Lars-Erik berättade sedan om Aktiespararnas verksamhet, där Christer är ordförande i Skara och Lars-Erik har varit det tidigare. De hade ett fyndigt tema,"Miljonär som pensionär" och poänterade långsiktighet när det gäller att spara/investera i aktier.

Med hänsyn till åhörarnas ålder kom de ganska snart in på möjligheten att spara till barnbarn via den nya sparformen ISK, Investeringssparkonto, som har klara skattefördelar jämfört med traditionellt aktie- och fondsparande. ISK chablon- beskattas löpande och inlåsning med reavinstskatt uppstår inte. Pengar som finns på kontot kan tas ut direkt utan skattekonsekvens.

De erbjöd också medlemsskap i Aktiespararna. I medlemsskapet ingår möjlighet att fortbilda sig i tre olika kategorier och vidare erhåller man en intressant tidning, Aktiespararen, 9 nummer per år. Man har också träffar med olika teman.

Carl-Olof Carlsson tackade för deras genomgång och överlämnade blommor. Per-Olof Johansson överräckte var sitt, egenhändigt tillverkat, skohorn med anpassad längd för dem som har svårt att nå ner till skorna.

Efter presentationen var det tid för kaffe, fralla och kaka.

Sedan vidtog prisutdelning för 2017 års boulemästerskap.

Ovan ses årets segrare, Claes Hellner, som får vandringspriset av ordföranden Elsa Hovmark Svensson. Vandringspriset är en ljusstake, tillverkad och skänkt av Karl-Erik Ullberg.

Pristagarna, Marianne Wennerbert, 5:a, Ingrid Ek, 2:a, Claes Hellner, segrare, Jan-Eric Wennerbert, 3:a och Kurt Svensson, 4:a.

Avslutningsvis förrättades dragning på lotterier och sedan tackade ordföranden dagens kommitté för arrangemanget.

Text o bilder: Leif B