Grötfest

SPF Seniorerna Frökind har haft årets första medlemsträff.

 Ordförande Karl-Åke Ekunger hälsade alla välkomna och riktade ett särskilt välkommen till dagens två gäster, Niklas Fällström, landsbygdsutvecklare från Hornborga, och Ulla Stenqvist från Falköping. Niklas Fällström, välkänd för de flesta på Falbygden, berättade och visade bilder om vad som hänt under det gångna året. Det handlade om allt från Malta Johanna marknad till kossorna hemma på hans gård. Han hade driv och humor i sin framställning, trevliga små anekdoter och många fina bilder från naturen, både nära och långt ifrån. Han fick en lång och hjärtlig applåd av åhörarna.
Därefter serverades det risgrynsgröt och skinksmörgås, som förtjänstfullt hade kokats och ordnats av dagens kökskommitté. Det bjöds också kaffe med pepparkaka och de ca 75 deltagarna lät sig väl smaka. Karl- Gustav Ahl informerade om kommande aktiviteter och det var dragning på lotterierna.
Sedan blev det Ulla Stenqvists tur att berätta och visa bilder. Hon har varit på besök bl a i Drottning Elizabeths Nationalpark i Uganda. Hon visade tigrar, lejon och många andra vilda djur. Hon hade även besökt bergsgorillorna, där hon dessutom haft närkontakt med en liten gorilla, vilket inte är så vanligt. Ulla fick varma applåder för sina vackra bilder.
Nästa medlemsmöte är den 12 februari, då det är årsmöte. Medarrangör är Vuxenskolan.

Länk till fler bilder