Månadsmöte 9 april

Riksspeleman Jon Sirèn gäst hos SPF Frökind


På SPF Seniorerna Frökinds senaste månadsträff deltog ca 70 personer. Ordförande Karl-Åke Ekunger hälsade alla välkomna, varefter Arne Törnqvist och Birgitta Ahl visade föreningens hemsida för att medlemmarna lättare ska kunna hitta den och ta del av det som finns där. Där visas t ex samarbetet med andra SPF-föreningar i kommunen angående resor.
Underhållningen denna eftermiddag stod riksspelemannen Jon Sirén för. Han kommer från Hjo och spelar fiol och durspel. Han bjöd dessutom på både sång och historieberättande. Det blev flera polskor, bl a en av Lars Johan Holmgren, dessutom mazurkor t ex En fattig liten pojk. Ett uppskattat nummer var när han sjöng Fattig bonddräng ur Emil i Lönneberga. Som avslutning framförde Jon en s k Halling som är en uppvisningsdans. Karl-Åke tackade för ett mycket trevligt framträdande.
I pausen dracks det som vanligt kaffe med tilltugg och det var dragning på lotterierna. Karl-Gustav Ahl informerade om kommande aktiviteter och resor. Mötena hålls nu åter igen i Frökindsgårdens samlingssal efter att ett tag varit utlokaliserade till Skyttelokalen. Samarrangemang med Vuxenskolan.

Länk till fler bilder