Hemlig resa 28 maj

Den 28 maj samlades ett drygt femtiotal morgonpigga pensionärer i Götene för att resa mot okända mål.

Resan gick mot Skara där vi tog av mot Falköping passerade Hornborgasjön där lugnet har lagt sig sedan tranorna flugit vidare. 

Efter ett extra varv i rondellen där Ållebergsryttaren står, så gick färden mot Jönköping. Vi åkte genom Mullsjö och Habo för att få en vacker vy över Vättern ner mot Jönköping. Men då hade dimman lagt sig som ett täcke över sjön, så vi fick nöja oss med att njuta av den vackra grönskan utefter vägen.

Väl framme i Jönköping så stannade vi till vid stadsträdgården för en bussfika.

Det fanns även tid för en liten rundtur i staden där vi bl.a passerade Rosenlunds Rosarium. Nu närmade vi oss första målet för resan, nämligen Kulturhuset Spira, ritat av Gert Wingård. Fasaden består av 6000 kvadratmeter glas i vitt och orange. Huset kostade 450 miljoner att bygga.

Här fick vi vara med om körsång när Södra Vätterbygdens Folkhögskolas musikklasser sjöng in sommaren.

Efter det var det dags för lunch på Vesterbrunn Brasseri & Bar vid Munksjön.

Mätta och belåtna fortsatte färden mot Husqvarna och vidare på så smal väg att det var precis att bussen kom emellan bergväggarna, tur att vi har en så skicklig chaufför. Till slut så hamnade vi på Vistakulle fruktodling och vingård.

Här tog ägaren till vingården Anders Åberg emot oss och berättade om hur han kom på idén att börja med vinodling och vilket arbete det är med varje planta och vilka viner han producerar.

Här fanns också en stor äppelodling där vi fick provsmaka olika sorters must.

Som avslutning på besöket så var det många som passade på att handla i gårdsbutiken där det fanns en hel del att handla utom vin som inte är lagligt att sälja så här.

Efter en händelserik dag så återvände vi till hemorten.