Månadsträff juni

Onsdagen den 5 juni tar vi bussen mot Hällekis och Lidköping, och på hemvägen besöker vi Källby och Lyrestad.
Ni som vill följa med anmäler er genom att betala 500:-/person till PG 753-3151 eller Swish 123-607 6632 senast 20 maj. I priset ingår bussresa, förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe. Det finns tillfälle att handla vid Rörstrands museum och i Källby.

  • Glada SPF:are på resa 2023

PROGRAM: Första stoppet blir Hällekis Säteri. Där njuter vi vår frukost. Intresserade är välkomna att ta en promenad i den vackra trädgården och Orangeriet. Vi fortsätter mot Lidköping och tar en bensträckare vid Kinnekulle och doftar på den blommande ramslöken. I Lidköping stannar vi vid Rörstrands Museum och har tillfälle att se både porslin, glas, keramik och övrigt konsthantverk i många former. Man kan också se en film om Rörstrands historia. Tillfälle att handla! Efter museibesöket fortsätter vi en liten bit med bussen för att komma till Skogshyddans Kafé och Restaurang. Här äter vi vår lunch och njuter av en utsikt över Vänern.

Nu har dagen lidigt till eftermiddag och det är tid att vända hemåt. Vi kommer till Källby, och där besöker vi Dafgårds Fabriksbutik. Där har vi möjlighet att handla. Utbudet är stort, inte enbart charkuterier utan ett brett sortiment av andra matvaror. Kylväska är bra att ha till hands. Resan fortsätter nu vidare. Vi stannar för eftermiddagskaffe vid anrika Hamnmagasinet i Lyrestad. Där bjuds det fika med läckert hembakt. 

AVGÅNGSTIDER DEN 5 JUNI: Otterbäcken Kickis 7:45, Gullspång Busstation 8:00, Skagersvik 8:10, Hova Torg 8:30. Beräknad hemkomst ca. 19.

Så, hjärtligt välkomna till en avkopplande resa i somriga Skaraborg!