Lisbeth Göthberg

Tillsammans skapar vi framtidens Hjo

Årets första månadsmöte inleddes med att vår kommunchef Lisbeth Göthberg berättade om visionen "Tillsammans skapar vi framtidens Hjo". Det gjorde hon på ett alldeles utmärkt och medryckande sätt, så om den visionen blir verklighet kommer så många människor att vilja bo här och då blir Hjo inte längre en småstad! Vilket är en av fördelarna med att bo just i Hjo.

Lisbeth har varit kommunchef i fem och ett halvt år och hon brinner verkligen för sitt arbete och har goda relationer till politikerna i kommunen, vilket så klart underlättar jobbet. Vad gäller arbetet med visionen så har vi alla i kommunen haft möjlighet att påverka och komma med förslag vid de träffar som anordnats. Tvåtusen olika tankar och idéer har koncentrerats ner till sex utvecklingsområden.

Tillsammans är ett nyckelord i detta sammanhang. Det är inget som pådyvlats oss i kommunen från politiker och tjänstemän, utan vi har alla fått vara med från början.

Mötesplatser är oerhört viktiga. Exempelvis kyrkan, församlingshemmet, Rödingen, kulturkvarteret, idrottsområdet, Högaliden. Platser där alla sorters människor kan mötas. Unga och gamla, inflyttade och Hjobor m fl.

Vättern och vårt fina strandnära läge är också ett område viktigt för visionen och utvecklingen av vår stad. Hjo är ju en fantastisk sommarstad och ett större samarbete med övriga kommuner i vår närhet är önskvärd.

Boende är ett annat område som måste prioriteras om vår stad ska växa. Idag är vi 9049 invånare. Och det byggs för fullt för närvarande. Just nu är det kvarteret Rönnen som är aktuellt.

Hållbarhet och natur samt turismen är andra viktiga områden att satsa på. Visste ni att Moster Elins glasskafé hade 110000 glassätare den gångna säsongen! Inte dåligt för vår lilla stad.

Nu får vi alla hjälpas åt att få Hjo lite mer på kartan och hoppas att visionen i alla fall till vissa delar ska bli verklighet. Man måste sikta mot stjärnorna för att nå talltopparna!

  • Vid kaffet som följde gavs diverse information bl.a. om vårens program.
  • Veteranvetartävlingen startar den 19 januari kl. 14 på Rödingen.
  • SPF har en egen anslagstavla på ICA. Där kan man kolla in vårens program m.m.
  • Seniorträff den 16 januari kl.19 på Kulturkvarteret.

Nästa månadsmöte den 6 februari är det årsmöte och parentation.

Ulla Nyström Ohlén