2004-05-06 Stavgång i stilla vårregn

Maj månads första pass i SPF Seniorerna Skövdes ”Stavgång med Inger” bjöd på ett stilla vårregn. Väl rustade för att trots vätan hålla kroppen torr och varm, var det åtta sugna motionärer som gav sig ut på en knappt två timmar lång stavgång.

Maj månads första pass i SPF Seniorerna Skövdes ”Stavgång med Inger” bjöd på ett stilla vårregn. Väl rustade för att trots vätan hålla kroppen torr och varm, var det åtta sugna motionärer som gav sig ut på en knappt två timmar lång stavgång. Med tanke på de yttre förutsättningarna hade Inger denna dag valt Aspö vindskydd som mål.

Inger ledde oss först rakt norrut från Billingehovsparkeringen till den nybyggda delen av Skaraborgs sjukhus med det nya akutintaget och runt hela sjukhuskomplexet. Ånyo kunde vi beskåda konstverket ”Liquid sky”, som denna dag speglade den grå himlens alla nyanser i sina tusentals små spegelpaletter. Gångvägen ledde oss därefter längs med Karstorpssjöns östra strand, där slänterna visade upp stora bestånd av vitsippor och gullvivor, vilka hukade i vårregnet. Vi följde ett stycke utefter sjöns utlopp, Mellomkvarnsbäcken, innan vi gav oss upp i backarna på stigar som ledde oss in i vårens vardagsrum. Ett underbart naturområde där marken täcks av vitsippor och blåsippor. Trädens knoppar, som är ivriga att slå ut, visar upp färgpalettens alla nyanser av gult och ljusgrönt. Vårens sångare älskar området och bofinken, svarthättan och grönsångaren höll full konsert och tycktes trivas i det friska vårregnet.

Trivdes gjorde också stavgångarna som nu nått fram till Aspös vindskydd och kunde inta sitt naturfika i regnskydd.

Hemvägen gick förbi Aspös koloniområde tillbaka till Billingehovsparkeringen - det blev en motionsrunda på 5,5 kilometer. Dagens ”Stavgång med Inger” skänkte dubbel belåtenhet, dels hade vi fått vår regelbundna motion, dels genomfört passet i vårregn - det blev två klappar på axeln. 

Nästa stavgång är den 13 maj, då med lite extra knorr.

Text och bild: Jan Eric Fasth