Sommar-Tai Chi i Rhododendrondalen

Nu har sommaren anlänt och likaså gänget som tränar Tai Chi i Rhododendrondalen.

Sommar-Tai Chi i Rhododendrondalen

Nu har sommaren anlänt och likaså gänget som tränar Tai Chi i Rhododendrondalen. Det är fjärde året vi träffas på gräsmattan i närheten av grillplatsen. Vi är ett 20-tal medlemmar i SPF Seniorerna Skövde som har träffats under våren i föreningslokalen eller via Zoom för att träna Tai Chi. Nu ser vi fram emot att träna till fågelkvitter i den härliga grönskan med blommande rhododendron.

Den som är lite nyfiken på Tai Chi är välkommen att prova på – det kostar inget. Kontakta ledaren Myra Lehmann för att komma med på sändlistan. Det enda som behövs är sköna kläder att röra sig i samt ett glatt humör. Det är vädret som bestämmer vilka dagar vi tränar, och det går ut ett sms-meddelande dagen innan träningen. De flesta hinner endast med 1–2 gånger under sommaren på grund av kort varsel. De som hinner njuter. Det är verkligen en av sommarens höjdpunkter att kunna träna Tai Chi ute i naturen.

Denna moderniserade Tai Chi härstammar från ”Sun”-stilen som är en utveckling av qigong och tillhör TKM – Traditionell Kinesisk Medicin. Med enkla fram- och sidosteg samt följesteg, finns båda fötterna på marken lika mycket som vid promenad.

Den som vill får gärna ansluta sig spontant till gruppen hälsar ledaren Myra Lehmann.

Bild: SPF Seniorerna Skövde tränar tai chi i Rhododendrondalen med ledaren Myra Lehmann. Det går bra att ansluta sig spontant till gruppen och prova på.

Insänt av Annica Henriksson