Bornholm 12 sept 2019

SPF Seniorerna i Skövde Kommuns resa till Bornholm 12 september 2019

 

 Bildtext: SPF Seniorer från Skövde vid ruinerna efter fästningen Hammershus på Bornholm.

I den tidiga morgonen den 12 september startade fyrtiosex SPF Seniorer från de fyra SPF Seniorerna-föreningarna i Skövde, Nord Billingen, Elin, Sventorp/Forsby och Skövde, en fyra dagars resa till Bornholm. Överfarten från Ystad till Rönne gick snabbt och bekvämt med den nya katamaranen.

Väl på den danska ön fick resenärerna tid att bekanta sig med Rönne innan de checkade in på Strandhotel Balka Söbad. Dagen avslutades med gemensam middag, som det även gjordes varje kväll.

Lokalguiden, Kirsten, visade oss under två dagar sitt Bornholm, dess historia, hantverk och matkultur. Man besökte fiskrökeriet i Gudhjem, där vi även intog en lunch, Hammershus stora fästning, rundkyrkan i Österlars, Kramershus med trädgård och keramik, Svaneke Danmarks "smukkeste köpstad", öns högsta berg med utsiktstorn, Höstet med sina havtornsodlingar och stranden i Dueodde, där timglassanden finns. Några passade också på att förse sig med öns delikatesser, för att ta med hem.

Guiden Kirsten blev avtackad av skaraborgarna för sin intressanta guidning på sin ö. Detta var en av SPF Seniorerna i Skaraborgs gemensamma resa. Nästa resa går till Göteborg och musicalen Oliver på Göteborgsoperan.

Text och bild Jan Eric Fasth