Hemlig resa 10 april

På onsdagsmorgonen den 10 april åkte en grupp SPF Seniorer från Skövde kommun ut på hemlig resa.

Trots lite snö i aprilkylan var humöret varmt i bussen. Första resmålet var det berömda konditoriet Nordpolen i Vara, där wienerbröd och hallongrotta var framdukat. När solen tittade fram hade vi hunnit till Kungajaktmuseet Älgens Berg på Hunneberg. Efter en intressant inledning fick vi på egen hand bekanta oss med oss med skogens vilda djur och kungliga traditioner om älgjakten.

Ronnums herrgård hade dukat upp en god lunch med Vänerlax och slottsstek att välja på och som avslutning kaffe och kaka. Efter en kort färd slog SAAB-museet upp sina portar och nostalgin strömmade emot oss. Färden fortsatte via Sollebrunn till Nossebro. Affärerna i det lilla samhället var väl förberedda. Det blev grynkorv hos Erikssons och någon skjorta hos Ainas och gott kaffe med bakelse på fiket. Vi var åter i Skövde kl. 18 efter en mycket hemlig dag.

Chauffören Sebastian tackades liksom reseledaren Claes-Göran Uvesten. Resan arrangerades av resekommittén för SPF-föreningarna i Skövde: Nordbillingen, Sventorp/Forsby, Elin och Skövde.


Bildtext: SPF Seniorer lyssnar på guiden i Kungajaktmuseet Älgens Berg. Foto: C-G Uvesten