Medlemsmöten

2021-11-17 Medlemsmöte
1117 nr 1.jpgDr. Sina Dashti

1171 nr 2.jpg

1117 nr 3.jpg

1117 nr 4.jpg

Onsdag den 17 november träffades drygt 80 Elinseniorer på Finnhovi för medlemsmöte.
Kortare information från ordföranden, aktivitetskommittén och valberedningen inledde mötet varefter maten som dukats upp serverades. Maten bestod av ugnsbakad lax med en krämig räksås till. En mycket smakrik måltid. Efter maten serverades kaffe med en mindre kaka till.
Samtidigt presenterades dagens föreläsare Sina Dashti, läkare och verksam vid vårdcentralen Allemanshälsan i Lunden.
Föredraget kom huvudsakligen att handla om hans väg till Sverige och hans första tid här. Efter revolutionen i Iran lämnade han landet och tog sig till ett arabland varifrån han 1982 kom till Sverige som kvotflyting 21 år gammal.
Under åren fick han god hjälp i flera fall av frikyrkorna i södra Sverige med både bostad och möjlighet till arbete. Bodde en kort tid i Göteborg för att sedan flytta till Lund för att studera medicin vid Lunds universitet.
Att efter avslutade studier erhålla en tjänst på ett sjukhus visade sig inte vara så lätt på den tiden. Det var då ont om läkarplatser till skillnad från idag. Sammanfattningsvis ett mycket intressant föredrag som genererade mycket frågor efteråt.
Medlemsmötet avslutades med en kort information från vår hemsidesansvarige samt lottdragning.

2021-10-27 Medlemsmöte

Jon Siren.jpgRiksspelmannen Jon Siren spelade och berättade

Grynkorn och kaffe med kaka.jpgGrynkorv och kaffe med kaka

Glada och nöjda medlemmar.jpgNöjda medlemmar.

2021-08-25 Årsmöte del 2

SPF Elins årsmöte hs.jpg

På grund av Coronarestriktioner genomfördes en första etapp i ett årsmöte ad capsulam i mars. Där avhandlades årsredovisningen för år 2020 och förrättades val av nya styrelseledamöter m fl funktionärer.
I onsdags samlades ett 75-tal medlemmar vid Lerdala festplats för att genomföra etapp 2 av årsmötet. Med två vaccinationssprutor i kroppen och en luftig lokal slutfördes nu årets årsmöte med behandling av budget och verksamhetsplan för 2021, beslut om årsavgift för år 2022 och val av ny valberedning. Avgående funktionärer avtackades. Efter årsmötet underhölls vi av Perra Ljungberg och Anders Granström med material av Falköpingsskalden JÖNN på västgötamål. 
Därefter bjöd föreningen på  nygrillade hamburgare, kaffe och kaka. Tack arbetslag 2 för ert jobb. En härlig stund i fin gemenskap. Det kändes att vi saknat de fysiska mötena och njöt av samvaron. 
gröna l 1.jpgHamburgare serverades

gröna l2.jpgHungriga och fikasugna medlemmar.