Musikafton

Ehrling "Elvis" Lundberg underhöll vid årets Musikafton

  • Ehrling Lundberg som "Elvis"
  • Ehrling Lundberg som Elvis vid en nostalgimikrofon
  • Ehrling Lundberg som "Elvis"
  • Ehrling Lundberg som Elvis vid en nostalgimikrofon

Musikafton på Hälsokällan den 17 oktober 2018.

För tredje året i rad hade vi en musikafton på Hälsokällan, dit även medlemmar i våra grannavdelningar var inbjudna. Denna gång var det Ehrling Lundberg från Malmbäck som stod för underhållningen.

Ehrling inledde med att berätta lite om sig själv. Han har vid sidan om sin tjänst som musiklärare och kantor i Malmbäck i åtskilliga år turnerat utklädd som "Elvis". Sedan några år har han dock ägnat sig åt turnerandet på heltid. Det som fick honom att börja uppträda som Elvis var när SPF i Nässjö hade beställt en föreställning av honom som Elvis. De hade engagerat honom ett antal gånger tidigare, där han gestaltat olika kända artister, men efter "Elvis" fastnade han för den rollen och började turnera för en bredare publik. 

Ehrling framförde inte bara Elvis-låtar och inledde sitt program med "I Love You Because", som Jim Reeves sjungit in. Därefter framförde han den första låten som Elvis gav ut på skiva, "That's All Right". Sedan framförde han låten "I Remember Elvis Presley", som Danny Mirror sjöng in efter Elvis' död i augusti 1977.

Resten av kvällen framförde han en blandad repertoar, där det förutom Elvis-låtar fanns låtar som Sven-Ingvars och Jerry Williams gjort kända. Han framförde även en egen låt. Elvis har inte bara spelat in rocklåtar, utan har sjungit en hel del religiösa låtar, av vilka några fanns med i programmet. Publiken fick också vara med och önska vilka låtar han skulle framföra. På mångas begäran avslutade han programmet med att sjunga "O helga natt" trots att det ännu inte var dags för julsånger. Den framförde han med sådan bravur att han fick stående ovationer. Mellan varven berättade han en och annan pikant historia.

Ehrling har gett ut fem CD-skivor, som han hade med sig och erbjöd till försäljning. Av kön att döma var intresset stort för dessa skivor. Han har på gång ytterligare en ny skiva.

I en paus serverades kaffe med smörgås och kaka.

Marianne Manke avslutade kvällen med att tacka Ehrling för den fantastiska konserten. Hon passade även på att tacka festkommittén som arrangerat Musikaftonen. Ca 125 personer hade mött upp till festen som var ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. 

Fler bilder från musikaftonen finns i två album.
Klicka HÄR för att se några publikbilder och HÄR för att se fler bilder på Ehrling Lundberg. Albumen öppnas i ett nytt fönster.

Arne