Nytt 16 maj 2024

Nu har äntligen solen kommit och vi njuter av sol, värme och all grönska. En härlig tid där vi slipper broddar, vinterkläder och snöslask. Nästa vecka 20 - 26 maj har SPF hälsovecka med olika aktiviteter. Vi ordnar lite själva men annars tillsammans med kommunen, hembygdsföreningen och även förbundet. Håll utkik!

Stegutmaning hela veckan - räkna steg eller omvanda aktivitet till steg. 15 minuters promenad i normal takt motsvarar ofta 1 km. Går du snabbt registrerar du en längre distans och långsamt en kortare. 15 minuters övrig träning motsvarar 1 km. Blankett för att räkna ut finns här och sedan registrerar du detta på SPF:s hemsida. Möjlighet att vinna fina priser. Har ni problem med registreringen hör av er till Helene på SMS 0706269499 så hjälper jag till.
Stegutmaningen 2024.pdf
 Stegutmaning 2024

Tisdagen den 21 maj 11 - 12 är hörselhjälparna på plats på Bollegården. 
Klockan 13.30 kommer kommunpolisen och informerar om trygghet och säkerhet i hemmet och även om telefonbedrägeri och dylikt. Träffpunkten bjuder på fika.

Onsdag den 22 maj har SPF seniorerna Hälsodag med start från Krafthuset. Där kan man titta på lokalen, spela pingis eller biljard m m och därefter kort tipspromenad med avslut i Hembygdsparken där man kan köpa lite fika. Starten är mellan 10 - 11 för tipspromenad. 
Inbjudan. Folkhälsa 22 maj 2024.pdf

Torsdag den 23 maj klockan 13.30 på Träffpunkten, Bollegården kommer representant från Hälsocoach online att prata om kost för äldre och tips och råd. Träffpunkten bjuder på fika.Hälsocoach online.pdf

Glöm inte att anmäla er till resan till Värmland och besök på Mårbacka och teatern Herr Arnes Penningar. Följ med SPF Bollebygd på 2-dagars resa till Värmland med sommarteater i Sunne 15 - 16 augusti 2024.pdf

Hör gärna av er med tips på föreläsningar på Träffpunkten eller vad vi ska lyfta för saker till politikerna i Kommunala pensionärsrådet. Vi vill också ha till oss önskemål på andra aktiviteter, resor eller underhållning på månadsträffar m m. bollebygd@spfseniorerna.se eller via oss som sitter i styrelsen.