Vilsta Ridskola

Onsdagen den 29 maj-24 var en grupp pensionärer inbjudna till Vilsta ridskola.

Vädrets makter var med oss, solen lyste på stallbacken där vi blev väl mottagna av ridskolans personal. Vi fick höra om ridskolans historia med början 1948. Många av dagens deltagare har själv varit elever på skolan under sent 50 tal och en bit in på 60-talet. Det blev en stunds nostalgi med minnen att dela med sig av till alla. Flera av de gamla byggnaderna revs och ersatta av nuvarande byggnader 1994.

Gruppen fick en rundvandring på området innan det var dags att gå in i stallbyggnaden och bekanta sig med hästarna. Det var 6 modiga pensionärer som anmält intresse för att pröva på att rida. Var och en blev tilldelade en häst med ledsagare och så var det dags att börja skritta runt i manegen. Vilsta ridskola har 19 permanenta hästar detsamma har Ekeby ridskola. De har inga privata hästar utan alla tillhör ridskolan och sköts om av personalen. Ridskolan har specialiserat sig på Pararidning som är för personer med något funktionshinder. Skolan arrangerar även tävlingar. De har öppet dagtid och alla som har ett hästintresse är välkomna att komma och hjälpa till. Det finns alltid mycket som skall göras och man blir visad av personal vad som skall göras just den dagen.

Efter ridturen bjöds det på kaffe med dopp som alla uppskattade mycket. Ridskolan kommer att ansöka om projektmedel för att starta ”Pensionärer i rörelse” tänkt för personer 65+. Listan för intresseanmälningar gick runt och många skrev på.

Ett stort och varmt tack till ridskolans personal för en mycket trevlig och väl organiserad eftermiddag.

Text och foto: Veronica Ankarfjärd, Kulturgruppen