Svalkande lång, skön fikastund

i sommarvarmt i Sundbyholm

  • Hur får en fotograf ordning så att alla Frilufsare tittar in i kameran? Svar – det går inte. Foto: Leif Korsman
  • Härligt lång fikastund precis vad vattenbrynet. Foto: Roger Stark
  • Inte underligt att det blev applåder för Leif Korsman som här (nästan) går i täten.
  • Fikarasten avklarad och ryggsäckarna har hängts på igen.
  • Hur får en fotograf ordning så att alla Frilufsare tittar in i kameran? Svar – det går inte.   Foto: Leif Korsman
  • Härligt lång fikastund precis vad vattenbrynet.   Foto: Roger Stark
  • Inte underligt att det blev applåder för Leif Korsman som här (nästan) går i täten.
  • Fikarasten avklarad och ryggsäckarna har hängts på igen.

Ovanligt långt, ovanligt varmt, fast lika härligt som vanligt när Frilufsarna från SPF Seniorerna Eskilstuna ger sig ut på sina försiktiga strapatser. I dag var vi 29 tvåbenta deltagare och fyra hundar, som samåkte i bilar från Biltema till Sundby kyrka för att därifrån ge sig ut på Sundbyholmsåsen.

Promenaden fortsatte ända ut på Sundbyholmsudden, där alla slog sig ner för att ta fram vad som fanns i ryggsäcken. Förstås fanns det en flaska vatten hos de flesta, men därtill självvald övrig fika. Där blev vi sittande lång stund. ”Så skönt, sa Birgitta, att alla tog sig tid för en riktig långfika. Ingen stressade.

Den långa, sköna fikastunden intill Mälarens svalkande vatten bidrog till en helhet som innebar att även dagens nya deltagare lovade komma tillbaka.

När vi återsamlades vid Sundby kyrka tog vi fram våra stegräknande mobiltelefoner och berättade för varandra att över sex kilometer hade det blivit. Någon noterade dessutom nära sju kilometer.

Dock var det ingen som hade något mått på hur många trevliga samtal som hade genomförs. Sånt går inte att räkna, men som man i alla fall har med sig hem!

I täten bland Frilufsarna gick dagens ledare, Leif Korsman. Och allra sist gick Ann-Britt Korsman och såg till att ingen hamnade på efterkälken. Det blev dessutom applåder som avslutning på den här tre timmar långa utflykten i det sommarvarma Sundbyholm.

Text: Roger Stark