Uppföljning av Matglädje våren 2025
Matglädje har haft sin sista träff för säsongen, och vi gjorde då en liten enkel uppföljning av upplägget av cirkeln och fångade även in synpunkter på den mat vi lagat.
Vi fick otroligt samstämmiga svar: alla var ense om att antalet deltagare som varit åtta plus två ledare och antalet träffar, åtta stycken var bra och ingen ändring föreslogs.
Det samma gäller upplägget av cirkeln som ju fokuserar medelhavsmat och där vi lyfter fram olika nyttigheter vid våra träffar.
Även den lagade maten fick toppbetyg, bäst tycker man om fisken från träff 2, 2025 och Haloumilasagnen från träff 4, 2025 När det gäller desserter så fick Gino från träff 2, 2025 och kladdkakan med blåbär från träff 4, 2025 flest röster. Prova de recepten!
Det som framkommer i svaren och som vi cirkelledare får fundera lite på inför uppstart i höst är att bara några enstaka deltagare har lagat någon av maträtterna hemma. Ska man förstå det som att genomslaget för att äta mer grönt och medelhavs inspirerad mat är ringa? Eller kanske äter man mer sån mat men inte just utifrån våra recept? Tål att fundera på.
Det har i alla fall varit en mycket trevlig cirkel att delta i tycker vi alla, och det kommer en fortsättning till hösten så håll utkik efter den.
(Ta del av recepten i våra tidigare inlägg!)
Mona och Anne-Marie