241014 Månadsmöte med fotograf Lasse Skog

  • Karl Erik överlämnar en bok till Lasse Skog

Månadsmöte i Tuna församlingshem den 14 oktober. Inger Frisk hälsade oss välkomna. Drygt 90 personer var anmälda till mötet.

"Genom mitt öga – Mitt liv som fotograf”. Bilder och berättelser.
Fotograf Lasse Skog berättade om sitt liv. Han var rörmokarlärling några år innan han börja jobba som fotograf.  Han var pressfotograf på Bildtjänst som levererade bildmaterial till Sörmlands Nyheter. I 60 år jobbade han som fotograf.

Det var många kända personer vi fick se och höra berättelser om. Bland annat kungligheter, politiker, skådespelare, djur, natur och mycket mer.

Karl-Erik tackade Lasse Skog med en bok ”Vad dom fick se”.  

Sen var det kaffe, smörgås och kaka. Inger tackade kaffekommittén. Trafik gruppen delade ut reflexer till alla. En gåva från LF.

Catarina höll pausgympa med oss.

Margareta berättade om flera resor som hon tyckte var intressanta. Vingåkersresan var överfull men alla får följa med. I januari ”Svensson-Svensson” på saga i Linköping i januari. Vikbolandet med museet Sara Leander och besök på strutsfarmen i maj. Till hösten en hemlig resa.

SPF Seniorerna Oxelösund spelar teater nu i höst som man kan gå på.

Jan Eriksson från Valberedningen söker två personer till styrelsen, två till vandringarna och en till lotteri.

Margareta Roos har varit på KPR-möte och berättade för oss bland annat om matleveranser som blir hemkörda direkt från butik, just nu är det Mathem och Stora Coop som gör det. En del tycker hemtjänsten personligen ska gå och handla istället.

Lotteriet avslutade dagen med fina vinster. Ett paket kaffe och en flaska flädersaft.

Text och bild: Ingegärd Nylund

Fler bilder finns i bildgalleriet klicka här

SPF Seniorerna Kiladalen