HUR BLIR VI SENIORER BEMÖTTA AV STADENS BISTÅNDSHANDLÄGGARE?
Denna artikel om biståndsbedömning publicerades i Lidingö Nyheter den 20/12.
Seniorerna Lidingöskeppet, arbetar intensivt för att förbättra situationen för oss seniorer på Lidingö. Det gäller boende i de olika varianter som passar bäst för var och en av oss, vi vill att hemtjänsten förbättras och att det finns tillräckligt antal välutbildade medarbetare som hjälper oss årsrika i den omfattning vi önskar. Vi har ett mycket fint samarbete med andra seniorföreningar.
När vi vill flytta till ett boende som passar oss (biståndsbedömt) eller bor kvar och vill ha den hemtjänst vi behöver så måste vi ansöka om detta genom stadens biståndshandläggare, det vill säga en tjänsteman som arbetar inom stadens förvaltning. Dessa tjänstemän har en svår uppgift och de styrs av de instruktioner som stadens politiker fastställer och delvis av tillgång på de bostäder Ni önskar.
Arbetsgruppen "biståndsbedömning"
Inom SPF Lidingöskeppet har vi vår traditionella omfattande verksamhet, sociala aktiviteter, promenader, möten, utflykter, dans mm, som lockar många av våra medlemmar. Sedan några år tillbaka har vi kraftfullt engagerat oss i samhällsfrågor, hemtjänst, boende, ekonomi och nu senast biståndsbedömning.
Hjälp oss att veta mer
Vi söker hjälp i vårt arbete från Lidingös seniorer som har erfarenhet från att vilja ha ett annat boende än det ni har just nu och som kan tillhandahållas av staden genom biståndshandläggare. Hur har ni bemötts av stadens biståndshandläggare, har era samtal resulterat i att ni inte gjort en formell ansökan, eller ni har ansökt om boende och fått avslag? Vi vill gärna veta era historier och ju mer vi vet, ju mer kan vi göra och ju bättre kan vi föreslå förbättringar.
Kontakta gärna arbetsgruppen genom ett mejl så hör vi av oss: lidingoskeppet@spfseniorerna.se
SPF SENIORERNA LIDINGÖSKEPPET
Berit Bergren, Ordförande
Björn Markstedt, Projektledare Äldrepolitik
Helena Bargholtz, Projektledare Biståndsbedömning