Resor

RESOR
30 september – 7 oktober 

Donaukryssning 
19 personer anmälda. Buss bokad t.o.r Tyresö – Arlanda. Ytterligare information kommer till anmälda resenärer.

Tisdag den 15 oktober
Heldag i Strängnäs  

Buss avgår från Regnbågsgatan kl. 08:00, från Alléplan, Trollbäcken kl. 08:15. 

10:00 10:45  Kaffe och smörgås på Café Grassagården.

En av få borggårdar i Sverige som finns bevarad på sin ursprungsplats. Gårdens äldsta byggnad härstammar från tidigt 1600-tal. Familjen Grass drev under 1700-talet en krog på gården, därav namnet Grassagården.

10:45 – 11:30 Stadsvandring med lokal guide genom Strängnäs. 

Guiden berättar Sveriges tidiga historia. Om staden, byggnaderna och om människorna som bott och verkat här. Visningen avslutas vid domkyrkan.

11:45  12:30 Visning/guidning av Strängnäs domkyrka. 

Den tegelröda katedralen som är stadens landmärke, invigdes omkring 1291 och har sedan byggts till och om flera gånger. Den karakteristiska tornhuven uppfördes på 1700-talet och i början av 1900-talet tillkom inredning i jugendstil. Här finns även altarskåp från 1400-talet och kungliga gravar.

13:00 – 14:30 Lunch – Hornuddens EKO-krog som är KRAV-certifierad på högsta nivån. Här serveras enkla och hållbara måltider och råvarorna kommer i huvudsak från egna odlingar. Hornudden köper även in lokalt KRAV-kött och mest KRAV/MSC-fisk men även en del vildfångad. Besök på Hornuddens trädgård med presentation av företaget och hur de jobbar med hållbarhet och ekologisk odling. Här odlas allt ekologiskt och allt som säljs i gårdsbutiken är ekologiskt och framställt på gården. Här finns bl.a. egen honung, marmelad, chilisås, utvalda böcker och en hel del annat.

16:30 Åter i Tyresö.

Pris per person kr. 950 kr betalas till Swish 123 533 53 77 eller bankgiro 5487-5604, SPF Tyresö, efter att du anmält och fått bekräftelse.
Bindande anmälan till Göran Aldenberg, senast 20 september 2024 till: e-post: goran.aldenberg@gmail.com alt. mobil 070-312 27 48. Skriv ditt namn samt Heldag Strängnäs.

Meddela om påstigning sker vid Regnbågsgatan 8 eller Alléplan, Trollbäcken. Meddela om ev. allergier och specialkost. Obs! Deltagarantalet är maximerat till 50 personer.  

Söndag 1 – måndag 2 december, Adventskonsert i Blå hallen, kryssning med Birka Gotland och trerättersmiddag. 

Söndag 1 december
12:30 Buss Upphämtning Regnbågsgatan 6 i Tyresö Centrum.
12:40 Upphämtning Alléplan i Trollbäcken.
13:30 Ankomst till Stadshuset, Blå Hallen.
14:00 Adventskonsert.
Ca 15:15 Bussen åker mot Stadsgården och Birka Gotland.
Ca 15:30 Incheckning i gruppincheckningen i Viking Line terminalen.
Ca 16:45 Ombordstigning.
17:30 M/S Birka Gotland avgår.
17:30 Trerättersmiddag i Salongen inkl. vinpaket samt kaffe.

Kvällen är fri att delta i båtens alla program.

Måndag 2 december
11:00 – 11:30 Grand Brunch serveras i Salongen.
14:30 M/S Birka Gotland ankommer Stockholm.
Bussresa tillbaka till Tyresö och Trollbäcken direkt efter ankomst.

Pris:
Del i Inside Four hytt, 2 195 kr

Enkelhytt i Inside Four hytt                      2 525 kr

Del i Seaside Four hytt                              2 325 kr

Enkelhytt i Seaside Four                           2 785 kr

Del i Premium hytt                                    2 830 kr

Enkelhytt Premium                                   3 695 kr

I priset ingår:

Dygnskryssning Stockholm-Mariehamn med M/S Birka Gotland.
Boende i vald hyttkategori
Trerättersmiddag i Salongen inkl. vinpaket samt kaffe.
Grand Brunch i Salongen.
Buss till Stadshuset samt t/r till fartyget.

Adventskonsert i Blå Hallen med sittplatser på rad 1-4.
Bindande anmälan till Göran Aldenberg från 6 september, i första hand e-post: goran.aldenberg@gmail.com eller till mobil 070-312 27 48.

Sista anmälningsdag 19 september.

Tala om för- och efternamn, födelsedata, adress, mailadress, mobil nr och vilken hytt ni önskar och vem ni vill dela hytt med samt menyval. Gruppen måste ha ett gemensamt förrätts- och efterrättsval, men får välja fisk alt. kött till varmrätt. 

Förrätt:
Honungsrökt lax och handskalade räkor, krispigt rågbröd, sikrom, pepparrot, citronmajonnäs, silverlök och gurka.

Varmrätt:
Fisk, Rimmad torskrygg bakad i grillad smörsås. Rotfrukter, ägg, pepparrot och fänkålscrudité.

Kött, Kryddstekt oxfilé. Rotfrukter, portabellosvamp och sky smaksatt med tryffel från Gotland.

Dessert: 
Dulcheychoklad. Syltade bär, crumble, citron och körsbärsmaräng.

Trerätters vegansk meny:
Förrätt: BBQ-varmrökt morot och veganska räkor, rågbröd, pepparrot, citronmajonnäs, silverlök och gurka.
Varmrätt: Glaserad spetskål, bakade betor, tomat, linsragu och kapris.
Dessert, Variation på hallon och choklad (vegansk). Mandel och vaniljskum.

Varmrätterna serveras med potatis-selleripuré toppad med gårdsost från Gotland och krispig lök.

Meddela eventuella allergier/specialkost.

Resevillkor: Om inte e-postadress anges skickas bekräftelse-/faktura via vanlig post och därmed tas en avgift ut för utskickad faktura på 25 kr/faktura. Anges e-post skickas fakturan via e-post och ingen avgift tillkommer. Vid avbeställning av enstaka resenärer senast 60 dagar före avresa avgår ingen avgift. Vid avbeställning 59 - 8 dagar före avresa ska resenären erlägga 600 kr/person.
Sker avbeställning 7 dagar före avresa eller senare ska resenären betala hela resans pris.