Skaldjurskryssning 24-25 september

  • I väntan på något gott bild 1
  • I väntan på något gott bild 2
  • Dessert efter skaldjuren
  • Pianobaren efter middagen
  • Lyxig Grand Buffé dag 2
  • I väntan på något gott bild 1
  • I väntan på något gott bild 2
  • Dessert efter skaldjuren
  • Pianobaren efter middagen
  • Lyxig Grand Buffé dag 2

Vi var 19 skaldjurssugna SPF’are som samlades vid Vikingterminalen på Stadsgårdskajen i Stockholm i fint sommarväder. Vi åkte med Birka Gotland ett dygn som tog oss tur och retur till Åland. Efter incheckning i våra hytter samlades hela gänget högst upp (plan 10) i en lokal som heter Terassen. Där tog många något att dricka innan maten. 

Den omtalade skaldjursbuffén bestod av allehanda läckerheter som hummer, havskräftor, vanliga kräftor, räkor (färska och rökta), krabbklor och musslor. Till skaldjuren serverades god levain baguette med västerbotten-, präst- och kastellost från Åland. Allt var mycket välsmakande.

Underhållningen som erbjöds bestod bland annat av Tony Erving och Malin Watson som tog emot när vi gick ombord på båten. Dom både pratade om dans och visade hur det ska gå till. Det fanns en hel del annan underhållning också till exempel i pianobaren.

Efter skaldjursmiddagen samlades alla i sällskapet i pianobaren. Vi hade en mycket trevlig afton i ”glada vänners lag” och kom inte i säng för än fram emot midnatt.

Dag två kunde man välja vanlig frukostbuffé eller Grand brunch vilken var så riklig att vi kände ”ingen mera mat idag” när vi lämnade matsalen.

En mycket nöjd grupp från vår förening tackade för en mycket lyckad resa och hoppades att den skulle upprepas även nästa år.

Anders Fors