Årsmöte 2021 Surströmming

Tisdagen den 31 augusti var det äntligen möjligt och tillåtet att få återse sina kamrater inom SPF Seniorerna Kedjan!  Styrelsen hade inbjudit till fest på Surströmming med alla tillbehör, i Folkets Hus i Rundvik.  Merparten kom med egna fordon, och de som ville annat fick skjuts med buss från församlingsgården. 

Folkets Hus stod uppdukat med vita dukar och röda rönnbär på borden, och samsades  med tunnbröd, smör, gräddfil och tomater om utrymmet.  Vid entrén fanns också bubblande dryck för att fira lite extra att vi äntligen kunde få mötas igen. 

Allt eftersom medlemmar och gäster fyllde salen, fylldes den också av de ljuvliga dofterna av vad som komma skulle. När gästerna satt sig till bords, hälsade ordförande Ingemar varmt välkomna till de dryga 50-talet gästerna, och berättade om sin glädje över att äntligen få träffas igen, och sedan bars potatis och strömmingen in!   Det skalades och rensades i hjärtans fröjd, det smörades tunnbröd och gjordes klämmor, det surrades och sorlades och diskuterades smaker och konsistenser, det fördelades rom mellan tallrikarna,  och de ansvariga för köket bar in och fyllde på allt eftersom faten sinade.  Tjugo burkar surströmming och 15 kilo potatis senare, kunde både ordförande och kökets ansvarig konstatera att gästerna fått nog med mat, och en bensträckare rekommenderades, medan matborden rensades och kaffekopparna och tillhörande godkaka kunde dukas fram, samtidigt som ordförande Ingemar påannonserade det direkt påföljande Årsmötet.  

 

Årsmöte för SPF Seniorerna Kedjan 31.8 2021

Ordförande Ingemar Sandström hälsade åter igen välkommen denna gång till ett sedan länge uppskjutet årsmöte, och ajournerade omgående mötet för parentation.

Prästen Nils J. Lundgren tog ordet och höll en vacker parentation, som avslutades med att ett ljus tändes på det bord som dekorerats med 6 röda rosor för de medlemmar som lämnade vår gemenskap under år 2020, och påbjöd en tyst minut.

Därefter återupptogs årsmötet, och till mötesordförande valdes Christer Fredriksson, ordförande från SPF Seniorerna Sydporten i Hörnefors, som gästade oss. Till mötes- sekreterare valdes Gunila Lundström, och det valda presidiet tog sedan över mötet.

Efter sedvanliga formalia om kallelse och dagordning, gav styrelsen sin verksamhets-berättelse för år 2020, med tillhörande ekonomisk redogörelse. Revisorerna läste upp sin rapport, och årsmötet kunde godkänna redogörelserna, fastställa resultat- och balansräkningen, och slutligen ge styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020.

Styrelsen visade också upp sina tänkta plan för resten av år 2021 med tillhörande budgetförslag, som båda godkändes av årsmötet. 

Efter beslut om oförändrad årsavgift för 2022 (275:-/person) gick årsmötet till val av styrelse och övriga funktionärer;

 

Till Ordförande ännu ett år valdes Ingemar Sandström. Vid valet av övriga styrelseledamöter hade Britta Lindh och Lars Ax avsagt sig omval, och kvarvarande mandat till 2022 hade Bengt-Olov Käck, Inger Sellgren, Britt-Marie Sandström och Doris Ritola.  Årsmötets beslut blev omval av Per-Ulrik Granberg och Lars-Olov Lindberg, båda på två år, och nyval av Carin Nygård och Ann-Kristin Strandman, båda också på två år.

Revisorerna Barbro Helgesson och Karin Sandlund, med ersättare Bert Hägglund omvaldes också på ytterligare ett år, till ledamot i Tillgänglighetsrådet valdes Ulla Ersholt med Karl-Erik Zetterqvist som ersättare, och vid frågan om val till valberedning, beslutade årsmötet (nästan som vanligt, och lika beklagligt) att ge styrelsen mandatet att agera valberedning fram till nästa årsmöte, februari 2022.

Årsmötet avslutades med avtackningar av det sittande presidiet, och av de ledamöter som lämnat styrelsen, och Christer Fredriksson kunde så förklara 2020 års årsmöte för avslutat.

Protokollet från årsmötet kommer att läggas ut på hemsidan så fort det är justerat och underskrivet av alla involverade.

Ingemar Sandström