2024-03-12 Månadsmöte med repr från vården Norsjö Kommun

● SPF Norsjö har haft ett månadsmöte med rubriken: Vilken hjälp kan jag få av samhället när jag blir äldre?"
Träffen inleddes med SPF:s glada teateramatörer som framförde en sketch och en sång om hur det är att bli äldre och behöva omsorg och vådan av att anställa pensionärer inom vården.
Därefter tog de inbjudna gästerna vid och det var biståndshandläggaren Emma Sundin, bostadsanpassaren Robert Åhman, arbetsterapeuten Maria Holmström och sjuksköterskan Jenny Andersson. De redogjorde för sina olika arbetsroller och vilken hjälp man kan få som äldre och hur man går tillväga på bästa möjliga sätt. Det gjorde de på ett bra sätt och publiken fick sig mycket matnyttigt till livs.
Därefter följde en frågestund där frågor som handlade om hur man gör när man söker hjälp i hemmet och vilka typer av omsorg man kan få om man bor i Norsjö kom upp.
Efter det blev det gott fika för det 60-talet medlemmar som mött upp denna vackra marsdag. Under tiden informerade ordförande Arianne Buhr om vilka som vunnit i motionstävlingen och kommande aktiviteter som trivselkväll, bowling och nästa månadsmöte.
Gunnel Grahn som medverkat på en träff med äldre och funktionsnedsättningsrådet i Norsjö redogjorde vad som behandlats där och tryckte bland annat på att man ska kontakta närmaste chef om man inte är nöjd med den omsorg man har.
Den sedvanliga lottdragningen avslutade mötet och alla var ense om att dagen varit givande.
Agneta Hägg