2024-04-09 Månadsmöte m Bertil Markstedt och Martin Landin

2024-04-09 Månadsmöte med Bertil Markstedt och Martin Landin

2024-04-09 Månadsmöte m Bertil Markstedt och Martin Landin

● SPF Norsjö har haft månadsmöte igen.

Den här gången var det Martin Landin, Kvarnåsen och Bertil Markstedt, Ursviken som gästade oss.

Martin berättade om sin tid i Tanzania på 80-talet där han bland annat jobbade som mekaniker och företagsledare i olika Sidaprojekt.

Han berättade om svårigheter med elförsörjning, brist på reservdelar och att det inte alltid gick att använda telefonen för att kunna kommunicera.

Att arbeta med afrikanerna gick jättebra och han kände sig alltid välkommen och omhändertagen under sin tid där även om han också märkte av korruptionen som fanns där.

Martin fångade åhörarna med sina anekdoter på ett förtjänstfullt sätt.

Bertil Markstedt är en trubadur från Ursviken och han underhöll med roliga historier och gav prov på den svenska visskatten i form av låtar av Taube, Ljungblad och Vreijsvik. Ibland var texterna omskrivna och framfördes på bondska till allas förtjusning.

Under fikat fick medlemmarna information om gåfotboll av Emma Stenmark och en presentation av Vuxenskolans utbud i Norsjö.

Träffen avslutades som sig bör med lottdragning och information från ordföranden Arianne Buhr som bland annat påminde om motionstävlingen och att det är våravslutning på våra trivselkvällar då Accord spelar samt att vid vårt nästa månadsmöte i maj blir en mannekänguppvisning.

Agneta Häg