Referat - Studiebesök hos Bonum Brf Grönbodal

Den 10 juni fick tjugo medlemmar i SPF Freja möjligheten att delta i en intressant visning av lägenheter i Bonum Brf Grönbodal. Bonum är Riksbyggens koncept för moderna seniorbostäder (55+) och Grönbodal ligger på Västermalm i Sundsvall. 

Enligt Stefan Nilsson, affärsutvecklare hos Bonum bildades den första Bonum-föreningen i Sverige i Sundbyberg år 2012. Idag finns det ett 40-tal föreningar varav en ligger norr om Uppsala, vilket är Brf Grönbodal, som innefattar 31 lägenheter. 

I Bonum-konceptet ingår att erbjuda moderna bostadsrättslägenheter med genomtänkta lösningar för en enklare vardag. Dessa lägenheter är tillgänglighetsanpassade från start, vilket gör det möjligt att bo kvar när nya behov uppstår. Till exempel kan de ha färre trösklar, fönster i sitthöjd och hiss i alla hus.

Varje Bonumförening har en Bonumvärd som erbjuder olika tjänster såsom upphängning av tavlor, montering av möbler och att ordna aktiviteter i gemensamhetslokalen. 

Stefan berättade vidare att kamratskapen mellan grannarna har visat sig ha stor betydelse och ger en ökad trygghet. Många säger att de inte trodde att de skulle få så många nya vänner så sent i livet.

Fastighetsmäklaren Henrik Teiler från Mäklarhuset berättade att inflyttningen påbörjas om en vecka och att det finns några lägenheter till försäljning.

 

Efter informations- och frågestunden samt fika visade Henrik några av de tillgängliga lägenheterna. Henrik Teiler (längst till höger).