Referat - Snackcafet 13 maj, 2024

Till vårens sista snack-café som lockat 27 deltagare, hade vi inbjudit optikern Lena Nordberg, som på ett trevligt sätt berättade om hur våra ögon är uppbyggda. Hon visade bild på och gick bl a igenom lins, hornhinna, näthinna och synnerv. Hon fick frågor om en hel del sjukdomar som kan drabba oss, allt från gråstarr, grönstarr, hornhinne- och näthinneavlossning, till gula fläcken. Viktigt att hålla koll på trycket på ögonen!  Vid en handuppräckning visade det sig att det stora flertalet av besökarna hade opererats för gråstarr. En operation som är enkel och som vanligtvis ger positivt resultat ganska omgående.

Som vanligt bjöds på kaffe/the och hembakt, denna gång en fantastisk hembakt sommartårta, tusen tack Sonya!



På mötet deltog också Frejas ordförande Kenneth Selvehed, som berättade om några programidéer och ambitionen att fortsätta ha ett flertal olika mötesplatser, allt ifrån de stora medlemsmötena till mindre sammankomster i likhet med snack-caféet. Han pekade på vikten av att fortsätta nå olika målgrupper med ämnen som känns anpassade för besökarna. 

Mona Kramer gav sedan en kort förhandsinformation om ett program om boende för äldre - Hitta hem på äldre dar - som SPF föreningarna i Sundsvall kommer att anordna den 19 september. Konferencier för programmet är Jacke Sjödin. Mer information kommer, men går att anmäla sig till först i mitten av augusti.



Mötet avslutades som vanligt med lite sittjympa, under ledning av Margot Sjöström och Märta Nordling. Mycket uppskattat! 

Vi önskar alla en trevlig sommar. Vi ses igen på Tornhuset till hösten! 
Monica, Yvonne, Sonya och Mona.