Norgeresa 2-7 juli

DAGBOKSANTECKNINGAR från NORGERESA 2-7 juli 2024
DAG1
Tidig morgon avreste 49 st medlemmar mot Norge. I Edsbyn blev det bussfika och chaufförsbyte. Kent tog över ratten och vi åkte vidare till Torsby för lunch. Det blev tid för musikquiss, frågesport och lotteri innan vi nådde Kongsvinger där vi mötte vår fantastiska guide Per Åsander som sedan guidade oss under resans övriga dagar.
Middag o övernattning på comfort Hotell i Langesund
.
DAG2
Vi färdades till Norges sydligaste spets Lindesnäs Fyr för lunch och njöt av utsikten från fyren. Vidare till Stavanger och incheckning och middag på hotell Thon.

DAG 3
Förmiddagen bestod av guidad tur i Stavanger och en liten promenad. Vid lunchtid tog vi båten till Flor&Fjäre där vi fick en guidning på denna vackra blomsterprydda ö. Trädgårdar inspirerade från olika delar av världen. En helt magisk värld öppnades i en blomsterprakt vi aldrig skådat. Lunchen avnjöts i den fina restaurangen och maten var lika god som blommorna var vackra. Båt tillbaka för middag på hotellet.

DAG 4
Avresa till Bergen med stopp för busslunch innan guidning i Bergen och incheckning och middag på hotellet.

DAG 5
Bussfärden styrde oss över Hardangervidda, Europas högsta högfjällsplatå. En fantastisk naturupplevelse. Väl framme i Gjövik klev vi på hjulångaren Skiblader som varit i trafik sedan 1856. För dom som var intresserad fick följa med in i maskinrummet.
Efter landstigning styrde vi kosan till Elverum för incheckning och middag.

DAG 6
Styr kosan hem mot Sverige med stopp för en fantastisk lunch på hotell Kungshaga i Orsa samt information av Mikaela Friström om hennes och hennes mans resa vid övertagandet av hotellet. Hemma igen ca 20.00.
En fantastisk resa med många intryck, upplevelser och en fantastisk natur.

TILLÄGG
Under dessa dagar var det många bussfika med både kaffe, fikabröd, öl, vin och irisch coffee, skratt och glädje
TACK till alla er som var med och förgyllde dagarna
Lena och Gun-Britt
Reseledare SPF Nivren