Fluren var svaret på hemlig resa

SPF Seniorerna Nivréns hemliga resa startade i Njurunda med påfyllning av förväntansfulla resenärer på flera ställen innan sista gänget klev på i Sundsvall. Vi var säkra på att färden skulle gå norrut eftersom vi i fjol styrde kosan mot Jämtland, men döm om allas förvåning när bussen vände tillbaka söderut!!!
På sedvanligt vis ställde våra reseledare frågan "Vart är vi på väg?" med flera ledtrådar, men ingen kunde gissa vad vårt resmål var. Det visade sig att vi kom till Fluren i det vackra Hälsingland, där ett underbart ställe dök upp mitt i skogen. Vi möttes av ett antal vackra gamla bilar och ett område med ett flertal röd-vita hus som var fint underhållna. Vi inledde med efterlängtat kaffe och dessutom hembakat mjukt och hårt bröd. Blev sedan guidade i området av ägarinnan som berättade att alla hennes barn ägde var sitt hus och att en av dem var även bofast där. Där fanns bland annat en bagarstuga, vävstuga, kvarn, smedja och t.o.m. en biograf. Allt väl underhållet och fantastiskt fint. Innan vi fortsatte resan bjöd våra tjejer på vin som vi njöt av i solskenet. Nästa stopp blev en kisspaus där kvinnorna stod i en lååång kö medan männen fick ty sig till buskarna i närheten. På bilden en herre som lättar på trycket vid buske 4!!!! Så bar det av till STF:s vandrarhem i Undersvik där vi njöt av en god laxlunch och strax intill låg Hembygdsföreningen med deras gamla hembygdsgård och där bjöds vi på kaffe med hembakat bröd. Sista stoppen blev Jarseost där vi fick provsmaka många olika ostsorter och naturligtvis återkom de flesta till bussen med en påse innehållande inköpta goda ostar.
Under resans gång bjöd våra härliga reseledare Gun-Britt och Lena på godis, lotterier och musikquiz. Alltså, inga döda punkter. Stort tack till dessa underbara tjejer och även till Anders "Knådis" från Lönns Buss som hittade bland alla dessa småvägar och som berättade om bygderna vi åkte igenom samt även underhöll oss med roliga historier.

Vid pennan/ Ulla Hörnell