Py Bäckman

Njurunda kyrka var fullsatt när Py Bäckman och hennes ackompanjatör på piano Rune Broberg och vår Njurundagrabb Ronny Olofsson på flöjt och saxofon inledde sin konsert. Dessutom backades de upp av fyra olika körer bland annat vår egen SPF-kör, allt under ledning av Gun East.
Konserten inleddes med att vi alla sjöng psalm 901 som vi fått texten till på ett blad eftersom den inte finns med i psalmboken, men till nästa nytryck kommer Py´s fina psalm som hon kallat "Lilla liv", tillägnat hennes barnbarn, att finnas med.
Py sjöng och spelade munspel i sina egna kompositioner samt läste även en egen vacker dikt om sin mamma. Hon hade även tonsatt en dikt av Dan Andersson som påminde om ett skillingtryck.
Naturligtvis framförde hon sina kända låtar som bland annat "Gabriellas sång", "Långt härifrån" och "Stad i ljus", den sistnämnda med Ronnys härliga saxofonsolo i början och slutet av låten. Sedan följde ett svängigt medley med gospellåtar. Körerna gav en extra dimension till konserten och ibland kändes det som om taket skulle lyfta. Det blev naturligtvis stående ovationer och den nöjda publiken tågade ut i sommarvärmen.
Vid pennan/ Ulla Hörnell