17 maj 80-årsfest

 SPF Hamre firar dem som fyllt 80 år

En trevlig tradition är att fira dem som fyllt 80 år, 1 juni till sista maj vartannat år. Några fyllde alltså för nästan 2 år sedan och några har inte nått 80-år ännu, men de är lika värda att firas allihop.
Med vackert väder och en fördrink samlades vi på gården utanför Officersmässen i Västerås där Björn Karlsson hälsade välkommen med sin megafon och bjöd in till middagen.
Det är fascinerande att få uppleva den goda stämning som kan uppstå när 59 personer från föreningen träffas runt borden och direkt hittar samtalsämnen så sorlet sjuder i lokalen. Härligt!
Som gäst fanns Johnny ”Kingen” Fagerman som med sin charm och härliga röst underhöll oss med sånger som de flesta kände igen och kunde sjunga med i. Ett populärt inslag i firandet.
Under talet som hölls gjordes en jämförelse med den åldersförskjutning som skett. Det stämmer - när man tittade sig omkring var det som ett gäng 50-åringar satt där. Alla såg så pigga och fräscha ut. Det talades även om minnen och vad som roar pensionärer i olika stadier. ”Nypensionärer” fyller sin nya fritid med resor och fritidsboende i Sverige eller utomlands, de ska ta vara på sin nya ledighet liksom. Medan de som kommit upp i åldern och sålt olika boenden och husbilar kanske tycker det är skönast att sitta i favoritfåtöljen och titta på favorit TV program och minnas alla bra saker man varit med om. Sedan finns det naturligtvis undantag åt alla håll. 
Vi önskar alla ett bra fortsatt liv och träffar nya 80-åringar om 2 år igen. Tack Björn och Johnny för att ni bidrog till en lyckad födelsedagsfest.
Text: Ulla Elfvendahl
Foto: Olof Lundin