Månadsmöte 19 april 2018

Månadsmötet torsdagen den 19 april öppnades av Lisbeth som hälsade oss välkomna. Hon och Mona informerade om alla resor som är planerade under våren och hösten. Britt-Lis och Lena Lövgren fortsatte om Väntjänsten och Anhörigstöd. Örjan och Larsa om bilrallyt
Kaffe med hembakat fikabröd serverades av våran flinka arbetsgrupp. Under tiden vi fikade gjordes scenen och teatergruppen i ordning för dagens höjdpunkt. Farsen ”Väntans tider” som utspelas på en busstation. Teamet har jobbat med manuset, tränat och repeterat i nästa ett halvår för att få till dagens produktion. När allt nästan var klart, fick dom problem med två avhopp en av tidsbrist den andra av sjukdom. Det var bara att skriva om manuset och tre av skådespelarna fick ta dubbla roller.
Väntans Tider en enaktare skriven av teatergruppen själv under ledning av Anita och Gudrun.
Medverkande på scen: Anita som Hilda gammeltant och Johan, Gretas man. Gudrun som Greta. Gullan som fästmön Stina och senare som fästmannen Karl-Johan. Roger som professor Baltazar och dammsugarförsäljaren. Margret som den havande kvinnan.
Att publiken var road kund man utläsa av alla skratt och långa applåder och av kommentarerna efteråt. Vår lilla teatergrupp blir bara bättre och bättre, dom tappade inte en enda replik, sången och rappandet var fantastiskt. För att inte tala om scenkläderna, fick man höra i muntliga recensioner bland publiken.
Text och foto Alf Dunder