Nyhetsbrev från SPF Seniorerna
Om ditt nyhetsbrev ser konstigt ut i din e-postklient, klicka här.
Aktuella webbinarier sept-dec 2024

Här kan du se vilka webbinarier som förbundskansliet planerar att genomföra fram till årsskiftet. Fler kan tillkomma under hösten. Information om planerade webbinarier och konferenser finns alltid på SPF Seniorernas intranät, se länk nedan.

Webbinarier, utbildningar och utbildningsmaterial 2024

Detta mail har skickats till alla som har ett aktivt uppdrag och en e-postadress i vårt register. Inbjudan kommer även att sändas till de roller som berörs av respektive webbinar.
Under hösten kommer vi även att hålla ett flertal webbinarier som vänder sig till alla medlemmar. Länkar till anmälan finns på spfseniorerna.se och inbjudan kommer att skickas inom kort.
24 september kl.10.00-11.00: Rekryteringstips! 13

Webbinariet vänder sig till alla med intresse för rekrytering, marknadsföring och kommunikation och till dig som har indirekt eller direkt koppling till medlemsvärvning i föreningen. Ur programmet: annonsera efter eldsjälar, bjud in till förbundets webbinarier, använd social media och föreningens hemsida som skyltfönster och information från förbundet.


Läs mer och anmäl dig här
3 oktober kl.10.00-14.00. Uppstartsseminarium för
Arvsfondsprojektet "Frivilliga motverkar ofrivillig ensamhet hos äldre"


Seminariet vänder sig till: Medlemmar, föreningar, distrikt som genomfört och genomför verksamhet för personer som lever i ofrivillig ensamhet, volontärarbete och/eller har erfarenhet av uppsökande verksamhet för målgruppen.
SPF Seniorerna har beviljats medel till ett nytt ensamhetsprojekt. En viktig fråga som redan engagerar många inom vår organisation. På seminariet kommer vi att informera om projektet och samla upp den kunskap och erfarenhet som ni deltagare sitter på. Det insamlade materialet kommer att ligga till grund för det fortsatta projektarbetet.


Läs mer och anmäl dig här
9-10 oktober start kl.08.30-12.00: Tryggare ekonomi på äldre dar - Grundkurs i privatekonomi

Kursen vänder sig till dig som vill lära mer och sprida kunskap om privatekonomi. Digital grundkurs i ekonomi anordnad under två förmiddagar av Gilla din ekonomi och Finansinspektionen. Genom kursen får du en bred verktygslåda i privatekonomi med kunskap om bland annat bostadstillägg, garantipension, bankfrågor, bedrägerier, skulder, privata försäkringar, konsumenträtt som garanti och reklamation samt juridik i vardagen, som arvsrätt och bodelning.
Inbjudan till fortsättningskursen den 12-13 november kommer senare.


Läs mer och anmäl dig här
22 oktober kl.10.00-11.30. Studier: På gång nu och inspiration inför vårterminen 2025

Webbinariet vänder sig till alla studieombud och utbildningsansvariga i förening och distrikt. Även cirkelledare är välkomna. Vi informerar, talar om utbildningsbehov, och delar tips med varandra.


Läs mer och anmäl dig här
23 oktober kl.10.00-11.30. Folkhälsa för seniorer

Webbinariet vänder sig till alla medlemmar som är intresserade av folkhälsa, och förtroendevalda i folkhälsa i förening och distrikt. Sakkunnig i Vård & omsorg, Aase Wisten föreläser: "Vad är viktigt för hälsan? - Små förändringar kan ge stora förändringar av hälsa och livskvalitet".


Läs mer och anmäl dig här
30 oktober kl.10.00-11.30: Rekryteringstips! 14

Webbinariet vänder sig till alla med intresse för rekrytering, marknadsföring och kommunikation och till dig som har indirekt eller direkt koppling till medlemsvärvning i förening.
Medverkar gör en förening - SPF Seniorerna Vara för att berätta om sin satsning på Senior-parkour.


Läs mer och anmäl dig här
22 november kl.10.00-11.30: Facebook för förening med Lars Björk, SPF Seniorerna Falkenberg

Utbildning för styrelser och funktionärer. Facebook används till stor del av vår målgrupp och ett bra sätt att synas i mediebruset. Det tillsammans med hemsidan blir föreningens ansikte utåt. Lars Björk går igenom på ett pedagogiskt sätt hur Facebook kan användas av föreningen.


Läs mer och anmäl dig här
SPF Seniorerna, Box 38063, 100 64 Stockholm, 08-692 32 50
info@spfseniorerna.se , www.spfseniorerna.se