Övrigt

SPF Seniorerna är på plats i Almedalen 25-28 juni

Årets upplaga av Almedalsveckan har ett nytt upplägg. Alla partier delar nu dag med ett annat parti utspridda under fyra dagar. SPF Seniorerna är på plats för att bilda opinion för våra budskap och idéer samt för att knyta kontakter.

Midsommarhälsning från Eva Eriksson och Peter Sikström

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström sänder varma hälsningar och önskar alla medlemmar en riktigt skön midsommar.

Mötesglädje i sommar

Sommaren är på många sätt en glädjens tid. Men inte för alla. För en del är ensamheten större än vanligt när det är sommaruppehåll för olika aktiviteter. Då kan appen ”Mötesglädje” vara till hjälp för att komma i kontakt med andra i samma situation.

Seniorer avgör valet till EU-parlamentet

Under måndagen genomfördes Äldreriksdagen med debatt inför årets val till EU-parlamentet. Här kan du se sändningen i efterhand.

Med Konsumentombudsmannen mot bankbedrägerier

SPF Seniorernas styrelseledamot Martin Rolén har förordnats av regeringen att vara ledamot i insynsrådet vid Konsumentverket. Åtgärder mot bedrägerier var en av de frågor som diskuterades på myndigheten i veckan.

Solveig Zander invald i Sveriges Konsumenters styrelse

Sveriges Konsumenter är en oberoende, ideell organisation med målet att vara konsumenternas främsta vakthund. Nyligen genomfördes årsmötet och en ny styrelse valdes. En av de nya ledamöterna är SPF Seniorernas förste vice ordförande Solveig Zander.

Seniorer avgör valet till EU-parlamentet

Under måndagen genomfördes Äldreriksdagen med debatt inför årets val till EU-parlamentet. Här kan du se sändningen i efterhand.

SvD Debatt: Stoppa utnyttjandet av person­uppgifter

Kriminella kommer åt personuppgifter alldeles för lätt. Det är budskapet i en debattartikel som undertecknats av SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson tillsammans med företrädare från flera andra organisationer.